Càpsula 12. Ho juro!

«Juro solemnement fer una còpia de seguretat dels documents importants així com dels meus records més preuats cada 31 de març…» Així comença el jurament del World Backup Day  worldbackupday.com/es Just després de signar-lo, em convida a informar-ne als meus cercles d’amistat. Si no em dius el contrari, a tu que em llegeixes, també t’hi compto. Per això avui et parlaré de les còpies de recolzament.

Començo explicant-te que les copies de seguretat ajuden a garantir la disponibilitat de les dades més valuoses d’un sistema i que en el cas de pèrdua, permeten el seu restabliment. Cal fer-les de manera periòdica, realitzant-les en un lloc remot, ja sigui en un dispositiu (disc dur extern o memòria USB) o partició del disc dur o al núvol  (en un servidor web, a través d’internet).

Ordinadors

El sistema Windows, a partir de la versió 7, incorpora eines que faciliten la sistematització  de la realització de còpies de seguretat locals. Entre l’oferta de programes específics dedicats a atendre aquesta necessitat, destaca per la seua facilitat EaseUS Todo Backup Free 10 es.easeus.com/backup-software/todo-backup-free.html que disposa d’una versió gratuïta per a ús personal que permet fer còpies de seguretat xifrades.

Si utilitzes Mac, pots fer el mateix amb l’eina Time Machine i si ets de Linux, amb la de Backup.

Dispositius mòbils

Si ets d’Android, tens moltes aplicacions que donen resposta a aquesta necessitat. Hi destaca la popular Super Backup & Restore que que permet salvar les teues dades personals (missatges, registres de trucades, contactes, marcadors,…) completant-la amb App Backup Restore – Transfer que fa copies de les dades de les aplicacions que hi tens instal·lades, a la targeta SD o dins del teu espai d’emmagatzematge al núvol. Ambdues tenen la classificació PEGI 3, i malgrat que d’entrada són gratuïtes, contenen compres integrades i anuncis.

Si funciones amb IOS, les teues dades i la configuració es sincronitzen automàticament, amb el teu compte d’Apple.

Recolzant-se al núvol

Acabo repassant algunes opcions d’emmagatzematge en el núvol, que pots utilitzar a mode de magatzem virtual dels teus fitxers: Onedrive de Microsoft onedrive.live.com i Google Drive drive.google.com ofereixen 15 GB d’espai de franc; Box box.com n’ofereix 10 GB; Dropbox dropbox.com disposa del pla bàsic de 2 GB d’emmagatzematge ampliables gratuïtament, realitzant diferents accions de difusió.

Així, què? Acceptes el jurament? Si necessites més ajuda o vols explicar-nos com t’ha anat entra a capsulesdetic.wordpress.com Bona quinzena!

One thought on “Càpsula 12. Ho juro!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s