Càpsula 19. Petardos tecnològics

Aprofitant que estem a envistes de la nit més màgica i sorollosa de l’any, et proposo fer repàs d’algunes d’innovacions recents que han acabat en un estrepitós fracàs. Són el que en podríem dir els “petardos” tecnològics.

Començo la llista amb el phablet Galaxy Note 7 presentat en societat l’estiu passat enmig d’unes grans expectatives davant les seues interessants prestacions tècniques. Sens dubte, un dels dispositius que més ho ha petat en sentit literal: un defecte de la seua bateria provocava el sobrecalfament i la explosió d’alguns terminals. Finalment, Samsung va optar per la seua retirada del mercat. A la xarxa encara ressonen un munt de vídeos que recullen el sorollós moment.

Dins d’aquest recull també té un lloc preferent Zetta, el telèfon intel·ligent de la gla mossegada. Creat a Extremadura, se les donava de ser un dispositiu d’alta gamma a l’alçada dels fabricats per Apple. A finals d’any, es va destapar que realment era un Xiaomi Redmi Note 2 amb l’aspecte extern modificat i que es venia pel doble que l’original xinès.

Un altre fracàs més “silenciós” és amb Apple Watch que, a hores d’ara, continua sense despertar massa interès ni confiança, ja sigui per la poca usabilitat o un preu excessiu per unes funcionalitats similars a les polseres d’activitat amb preus més assequibles.

També hi ha tecnologies que han fet llufa. Per exemple, la nova febrada pels continguts 3D sembla que s’ha extingit i els principals fabricants de televisors ja no ofereixen aquest suport en els nous models d’enguany. Un fet semblant el trobem amb el suport digital Blu-ray que no acaba de trobar el seu lloc enfront les plataformes que ofereixen continguts a través de la xarxa amb qualitat 4K.

Si vols aprofundir en el tema d’aquesta càpsula i aquest estiu viatges a Suècia, no pots descuidar una visita al Museum of Failure museumoffailure.se que recull ginys tecnològics que han acabat en fiasco. Dels errors s’aprèn, diuen…

Que afegiries a aquesta llista? Ets de les “afortunades” que te’n has comprat algun? Comparteix-ho a les xarxes amb l’etiqueta #CàpsulesdeTIC o al bloc capsulesdetic.wordpress.com Bona quinzena!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s