Càpsula 20. Desconnectant…

L’estiu ha arribat de nou i qui més qui menys, ja té les vacances al cap i descompta els dies que falten per gaudir d’una pausa del frenètic dia a dia i per què no, de desenganxar-nos una mica de la tecnologia.

Pel que es veu, consultem el nostre telèfon, una mitjana de 150 cops al dia. (us confesso que jo ho vaig bastants cops més…). Aquesta dependència, pot desembocar en hiperconnectivitat -la connexió i disponibilitat permanent a les xarxes-, nomofòfia -l’ansietat de tenir-lo lluny i de perdre’s coses- o el cada cop més habitual phubbing, quan es para més atenció a la pantalla que a la persona amb que s’està parlant. stopphubbing.com

La mida és important.

Un amic meu, sempre m’ho recorda, això. Per això, la meua proposta per avui és proposar-te eines digital detox que t’ajudin a descansar dels dispositius mòbils i recuperar el gust per les coses reals (només estonetes off, si vols, va.)

Amb Checky [checkyapp.com Per a IOS i Android | PEGI 3 | Conté anuncis] podràs analitzar els teus hàbits. Durant el dia, va registrant les vegades que desbloqueges el telèfon.

Si necessites anar una mica més enllà, QualityTime [qualitytimeapp.com Per a Android | PEGI 3 | Conté anuncis] t’ajuda a planificar la teva dieta digital, oferint-te completes estadístiques dels usos que fas de les aplicacions i eines per establir períodes de pausa, sense mòbil. Una bona alternativa per a IOS la trobaràs amb Moment inthemoment.io

Si et consta desconnectar-te i enfocar la teua atenció més enllà de la pantalla, Offtime [offtime.co Per a Android i IOS | PEGI 3 i compres integrades], t’ajuda a maximitzar la teua productivitat o si més no, evitar distraccions amb el mòbil.

Per completar la càpsula d’avui, et proposo Deskonektapp [deskonektapp.com Per a Android i IOS | PEGI 3] una aplicació desenvolupada amb l’ajuda de persones amb autisme que promou un ús responsable dels teus dispositius.

Bona quinzena! Abans d’apagar el dispositiu, recorda que pots rellegir i comentar les càpsules anteriors a capsulesdetic.wordpress.com

One thought on “Càpsula 20. Desconnectant…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s