Càpsula 44. FantàsTIC

Aprofitant la coincidència temporal entre el moment en què aquesta càpsula surt a la llum i l’inici de la cinquena edició del festival Galacticat galacticat.cat, que converteix la ciutat en la capital del cinema fantàstic i de terror durant tot aquest cap de setmana, et proposo muntar-nos una marató de pel·lícules estrenades en els últims temps i que ens mostren el costat més fosc i terrorífic en les xarxes socials. Si t’atreveixes a veure-les, és clar.

Sobre la viralitat i les transmissions en viu a través d’internet a Framed (Espanya | 2017) youtu.be/mt75G7q44Xc Framed és una xarxa social que permet emetre vídeos en streaming des de qualsevol dispositiu mòbil, sense cap tipus de filtre de contingut ni censura. El fet qui comparteixi el vídeo amb el nombre de visualitzacions més elevant obtindrà un important premi, fa que els protagonistes acabin participant-hi. D’aquella manera.

Sobre la sobreexposició i popularitat a internet a Me gusta. Comparte. Sigue (Estats Units | 2017) youtu.be/Wvdf7yrpi_8 Un popular youtuber comparteix tot el que li passa a la vida amb els seus fans, a través dels vídeos que grava i compateix. Pel que es veu, hi ha una admiradora amb això no en té prou.

Sobre els jocs socials en línia a Nerve, un juego sin reglas (Estats Units | 2016) youtu.be/J4FdOOElPYA Versió 2.0 del joc veritat o acció, a través d’una aplicació mòbil en què les usuàries decideixen el rol que volen desenvolupar, entre jugadores i observadores. Les primeres han de completar els reptes que els plantegen les segones, a canvi de diners.

Sobre les sol·licituds d’amistat a les xarxes a Friend Request (Alemanya | 2016) youtu.be/mxl_rB1VDcc Has rebut mai una petició d’amistat d’un desconegut a Facebook? L’has acceptat? La protagonista d’aquest film descobrirà que aquesta decisió pot tenir unes conseqüències devastadores.

Sobre les tendències i la passió per posar etiquetes a tot arreu a #FollowFriday (Estats Units | 2016) El hastag FF és una estratègia que hom utilitza els divendres per sol·licitar i obtenir nous seguidores a twitter. Encara que no sempre és una bona idea.

Sobre les xarxes socials de contactes a Swipe. Peligro en la red (Estats Units | 2016) https://youtu.be/NmYX8anlW9I Segur que coneixes algú que a tret profit d’internet per socialitzar-se, fer noves coneixences, lligar,… però darrere d’una relació virtual pot amagar-s’hi moltes sorpreses.

Has passat por? Encara en vols més propostes? Si repesques la Càpsula 33 (Nova Tàrrega número 3702, del 19 de gener d’enguany) pots fer més llarga aquesta llista amb títols de ciència-ficció que exploren les conseqüències i els límits de l’ús de la intel·ligència artificial. Aquesta càpsula junt amb les altres, pots recuperar-les al bloc capsulesdetic.wordpress.com Bona quinzena!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s